תזונה ואוכל בריא
חזרת הגינה
החזרת נחשבת לצמח תרבות עתיק יחסית. היא הייתה נפוצה בארצות דרום מזרח אירופה ומערב אסיה ויתכן שמוצאה מהונגריה. ... להמשך המאמר
חילבה/ גרגרנית יוונית
צמח החילבה (גרגרנית יוונית) משמש כצמח מרפא מרכזי בקרב יהודי תימן ואתיופיה. ... להמשך המאמר
זנגוויל/ גי'נג'ר
הזנגוויל נחשב לצמח בטוח וניתן לתת אותו לנשים בהריון, נשים מניקות וילדים. ... להמשך המאמר
חרובים
החרובים עשירים בטאנינים שהם חומרים בעלי פעילות המכווצת ריריות, משום כך הם מומלצים במצבי ליחה ושילשול אצל תינוקות ומבוגרים ... להמשך המאמר
חלב פרה
החלבון העיקרי בחלב נקרא קזאין וגם הוא קשה לעיכול הקזאין מכיל מרכיב המרגיע את מערכת העצבים. ... להמשך המאמר
חלב עיזים
חלב עיזים קל יותר לעיכול בהשוואה לחלב פרה, כי הוא מכיל כמויות קטנות יותר של חלבון הקזאין. ... להמשך המאמר
חציל
החצילים מכילים חומרים אסטרינגנטים המכווצים כלי דם על כן טובים לריפוי טחורים ופצעים מדממים. ... להמשך המאמר
חמניות
חלבוני גרעיני חמניות ושומשום הם החלבונים היחידים ממקור צמחי העשירים בחומצת האמינו מתיונין הנחוצה לבניית רקמת הגוף. ... להמשך המאמר
להיוולד מחדש
"להיוולד מחדש" פירושו – לאפשר לכל ההיסטוריה בתוכנו להתקיים ללא חשש או שיפוט. להכיל את הטראומות שחווינו, הקשיים, השמחות והקטבים השונים שבפנים, להפוך חלק מהיצירה הפרטית שקיימת בספר החיים שעימו הגענו לעולם. ... להמשך המאמר