תזונה ואוכל בריא
אגוז קשיו
אגוזי קשיו עשירים בשומן (46%) המכיל כמות גבוהה יחסית של חומצות שומן חד בלתי רוויות (68%) ורק 15% חומצות שומן רב בלתי רוויות. ... להמשך המאמר
אוכמניות
במשך מאות שנים השתמשו באירופה בפרי האוכמניות לטיפול בשילשול, דיזינטריה, טחורים, דלקות בדרכי העיכול וזיהומים בפה. ... להמשך המאמר
ארטישוק
הארטישוק משמש לטיפול בבעיות כבד וכיס מרה הוא מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים (5.4 ג') הסופחים שומנים וכולסטרול, הוא מנקה כבד ומעודד הפרשת מיצי מרה ... להמשך המאמר
גזר הגינה
הגזר מגביר יצירת כדוריות דם אדומות. מומלץ בדלקות כבד, מרגיע שילשולים בקרב תינוקות ומונע התפתחות תולעים במערכת העיכול. ... להמשך המאמר
דבש
הדבש עצמו אינו מכיל ערכי מזון גבוהים, אך הודות לריכוז הסוכרים הגבוה שבו ולתהליך של חימצון הגלוקוזה ויצירת מי חמצן, הוא גורם להשמדת חיידקים ועובשים. ... להמשך המאמר
דלעת
גרעיני הדלעת מכילים מינראלים וערכים תזונתיים גבוהים. אכילת גרעינים לבנים מומלצת במצבי אנמיה, אסתמה וכן הם טובים לחיזוק הזיכרון . ... להמשך המאמר
דובדבנים
הדובדבנים מכילים כמות גבוהה של פלבונואידים המקנים להם את צבעם האדום הכהה. הפלבונואידים נוגדי עוויתות, אלרגיה, אנטי דלקתיים, נוגדי ווירוסים, משכחי כאב ועוד ... להמשך המאמר
זעפרן/ כרכום הגינה
החומר הפעיל בזעפרן המכיל את הצבע נקרא crocin. הפעילות שלו נוגדת התכווצויות, מגבירה את התיאבון ומשפרת את תהליכי העיכול ... להמשך המאמר
להיוולד מחדש
"להיוולד מחדש" פירושו – לאפשר לכל ההיסטוריה בתוכנו להתקיים ללא חשש או שיפוט. להכיל את הטראומות שחווינו, הקשיים, השמחות והקטבים השונים שבפנים, להפוך חלק מהיצירה הפרטית שקיימת בספר החיים שעימו הגענו לעולם. ... להמשך המאמר