תזונה
כוסברה / גד השדה
מפירות הצמח מפיקים שמן אתרי המכיל ריכוז גבוה של חומר בשם לינלול העוזר לגוף לייצר ויטמין A. ... להמשך המאמר
חילבה/ גרגרנית יוונית
צמח החילבה (גרגרנית יוונית) משמש כצמח מרפא מרכזי בקרב יהודי תימן ואתיופיה. ... להמשך המאמר
זעפרן/ כרכום הגינה
החומר הפעיל בזעפרן המכיל את הצבע נקרא crocin. הפעילות שלו נוגדת התכווצויות, מגבירה את התיאבון ומשפרת את תהליכי העיכול ... להמשך המאמר
טיפים לדיאטה נכונה ושמירה על המשקל - אכילה מחוץ לבית
הנה טיפים מיוחדים מה לעשות שאתם מחוץ לבית אבל עדיין רוצים לשמור על דיאטה נכונה ועל המשקל... ... להמשך המאמר
סלק אדום
הסלק האדום מכיל פיגמנט צבע בשם בטנין (betanine) המגדיל את ניצול החמצן בתוך התאים ומגביר את יכולת השיקום שלהם. ... להמשך המאמר
בצל הגינה? כל כך הרבה בריאות!
השימוש בבצל היה ידוע בכל התרבויות העתיקות הן במזרח הקדום, במצרים, יוון ורומא והן בסין. כבר בשנים 3200 לפנה"ס ישנו תיעוד של שימוש בבצל. ... להמשך המאמר
אגוז מוסקט
עץ המוסקט הוא עץ טרופי שבית גידולו הטבעי הם איי בנדה (איי התבלינים) ומשם התפשט להודו ולארצות המזרח הקדום ואגן הים התיכון. ... להמשך המאמר
אבטיח
האבטיח נחשב כצמח תרבות עתיק שמוצאו מאזורי הסאוואנות של צפון אפריקה ולראשונה בייתו אותו במצרים ובהודו. ... להמשך המאמר
אגוז קשיו
אגוזי קשיו עשירים בשומן (46%) המכיל כמות גבוהה יחסית של חומצות שומן חד בלתי רוויות (68%) ורק 15% חומצות שומן רב בלתי רוויות. ... להמשך המאמר
אוכמניות
במשך מאות שנים השתמשו באירופה בפרי האוכמניות לטיפול בשילשול, דיזינטריה, טחורים, דלקות בדרכי העיכול וזיהומים בפה. ... להמשך המאמר
להיוולד מחדש
"להיוולד מחדש" פירושו – לאפשר לכל ההיסטוריה בתוכנו להתקיים ללא חשש או שיפוט. להכיל את הטראומות שחווינו, הקשיים, השמחות והקטבים השונים שבפנים, להפוך חלק מהיצירה הפרטית שקיימת בספר החיים שעימו הגענו לעולם. ... להמשך המאמר