ראשי | בריאות | תזונה ואוכל בריא | שיבולת שועל/ קוואקר

שיבולת שועל/ קוואקר

מאת
הגדל טקסט: Decrease font Enlarge font

זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על כן מעבדים אותה לקמח ולפתיתים (קוואקר).

&שיבולת שועל/ קוואקר שיבולת שועל/ קוואקר

זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על כן מעבדים אותה לקמח ולפתיתים (קוואקר). בתהליך העיבוד תופחים אותה בעזרת אדים חמים, וכך נהרסים האנזימים המקלקלים והיא נשמרת לזמן רב. למרות היותה דלה בחומצה האמינית ליזין היא עשירה יותר בחלבונים משאר הדגנים. כמו כל יתר הדגנים היא עשירה בחומצה פיטית הקושרת את המינרלים ומונעת מהם להיספג. על כן מומלץ לאכול את הקוואקר עם חלב העשיר בסידן. הסידן נקשר לחומצה הפיטית, מבטל את פעולתה ומאפשר למינרלים המצויים בה להיספג בצורה אופטימאלית. תוספת החלב הופכת את שיבולת השועל למזון מושלם מבחינה תזונתית לתינוקות, ילדים, מבוגרים ומחלימים, עקב תוספת הליזין וה B12. לשיבולת שועל השפעה מיטבה על מערכת העצבים, היא המזינה והמחזקת מבין כל הדגנים והפחמימות, יש לה פעולה מרגיעה ונוגדת התכווצויות. היא מכילה חלבונים, שומנים מרביתם חד ורב בלתי רוויים, תאית, נתרן, אשלגן, מגנזיום, סידן, ברזל, זרחן, קובלט, פלואור, יוד, B1, B2, וניקוטינאמיד.

הרעלת חומרים תעשייתים (מתכות רעילות): לאכול כל יום שיבולת שועל( קוואקר). לצמח יכולת ספיחה של מתכות רעילות ומרכיבים חומציים במעיים.

מתח ואי שקט נפשי: לאכול כל יום קוואקר. אכילת הקוואקר מעלה במוח את רמות חומצת האמינו טריפטופאן. הטריפטופאן מהווה חומר מוצא ליצירת הנויירוטרנסמיטור סרוטונין. כאשר רמות הסרוטונין מתאזנות אנחנו חשים תחושת רגיעה ושובע.

קשיי שינה: לאכול קוואקר לפני השינה.

חולשה ועייפות נפשית: לאכול קוואקר פעמים ביום. הקוואקר עם מעט חלב מהווה מזון מושלם מבחינת תכולת הויטמינים, המינרלים וחומצות האמינו. בנוסף הוא מעלה רמות סרטונין במוח.

חולשה לאחר מחלה: כנ"ל.

נטיה לאכילה מופרזת (בולמיה): לאכול קוואקר.הקוואקר מעלה את רמת טריפטופן במוח ומשקיט את תחושת הרעב.

תת תזונה: לאכול דייסת קוואקר כל יום.

הגברת ייצור חלב של מניקות: כנ"ל.

דיכאון: לאכול פעמים ביום דייסת קוואקר.

ניקוי עור הפנים ושמירה על רכותו: משרים חצי כוס זרעים בחצי כוס מים למשך שעה. מורחים על הפנים את העיסה למשך 30 דקות.

עצירות: לאכול קוואקר כל יום. תכולת הסיבים בקוואקר ממריצה את התנועתיות של המעיים.

כיבים ודלקות בדרכי העיכול: שיבולת השועל עוזרת לחידוש הריריות והרקמות הפגועות.

גירויים ופצעים על פני העור: לעשות עיסה ולהניח על המקום הפגוע למשך 20 דקות.

חיזוק הלב וכלי הדם: לאכול קוואקר כל יום.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר

Save on your hotel - www.hotelscombined.com


דרג תוכן עמוד זה

5.00

עוד באותו נושא:

דיאטה ותזונה, דיאטה, תזונה, שיבולת שועל, קוואקר