מזון בריא
זנגוויל/ גי'נג'ר
הזנגוויל נחשב לצמח בטוח וניתן לתת אותו לנשים בהריון, נשים מניקות וילדים. ... להמשך המאמר
זעפרן/ כרכום הגינה
החומר הפעיל בזעפרן המכיל את הצבע נקרא crocin. הפעילות שלו נוגדת התכווצויות, מגבירה את התיאבון ומשפרת את תהליכי העיכול ... להמשך המאמר
חילבה/ גרגרנית יוונית
צמח החילבה (גרגרנית יוונית) משמש כצמח מרפא מרכזי בקרב יהודי תימן ואתיופיה. ... להמשך המאמר
חרובים
החרובים עשירים בטאנינים שהם חומרים בעלי פעילות המכווצת ריריות, משום כך הם מומלצים במצבי ליחה ושילשול אצל תינוקות ומבוגרים ... להמשך המאמר
אגוז מוסקט
עץ המוסקט הוא עץ טרופי שבית גידולו הטבעי הם איי בנדה (איי התבלינים) ומשם התפשט להודו ולארצות המזרח הקדום ואגן הים התיכון. ... להמשך המאמר
אוכמניות
במשך מאות שנים השתמשו באירופה בפרי האוכמניות לטיפול בשילשול, דיזינטריה, טחורים, דלקות בדרכי העיכול וזיהומים בפה. ... להמשך המאמר
אורגנו/אזובית פשוטה
מאז ימי קדם נעשה בצמח שימוש נרחב לריפוי פצעים וחבלות וכן לריפוי של מחלות דרכי העיכול, מערכת הנשימה ולהרגעה. ... להמשך המאמר
כוסמת
הכוסמת היא עשב ממשפחת הארכוביתיים שאינו נמנה עם הדגנים. מן הגרעינים מכינים קמח וגריסים. ... להמשך המאמר
להיוולד מחדש
"להיוולד מחדש" פירושו – לאפשר לכל ההיסטוריה בתוכנו להתקיים ללא חשש או שיפוט. להכיל את הטראומות שחווינו, הקשיים, השמחות והקטבים השונים שבפנים, להפוך חלק מהיצירה הפרטית שקיימת בספר החיים שעימו הגענו לעולם. ... להמשך המאמר