סרטונים מומלצים

מתכון לסלט אנדיב

השף אסף גרניט מכין סלט עלי אנדיב, פירות ותערובת של בורגול וקינואה ברוטב המבוסס על שמפניה. ארוחת ערב מפתיעה או אפילו נשנוש בריא
למתכון של ערוץ סוגת בוואלה: http://food.walla.co.il/?w=/1114/1846590

חומרים ל-4 מנות:
250 גרם תערובת בורגול וקינואה - 10 דקות
מעט מים רותחים

2 יחידות אנדיב
1/2 אפרסק
1/2 תפוח
1/2 בננה
1 בצל ירוק

80 גרם גבינה כחולה (אם רוצים אפדר להחליף בכל גבינה אחרת)

לוויניגרט:
100 מ"ל שמפניה (אפשר על בסיס כל יין תוסס יבש)
15 מ"ל שמן אגוזים (לא חובה)
6 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
כף דבש
מלח ופלפל

לקישוט:
2 כפות מכל אחד מהאגוזים: פיסטוקים, צנובר, קשיו, אגוזי מלך


אופן ההכנה:
1. מכינים את הבורגול והקינואה: שופכים את תוכן השקית לקערה, ומכסים את תכולתה במים רותחים. מעל הקערה מניחים מגבת בכדי שהמים לא יתאדו.

2.מכינים את הוויניגרט: מערבבים שמפניה, שמן אגוזים, דבש, מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים פלפל ומלח וטוחנים במג'מיקס. תוך כדי מוסיפים שמן זית בכדי שהרוטב יהיה אחיד.

3. חותכים גס את הפירות ואת הבצל הירוק, וכשהבורגול והקינואה מוכנים, מוסיפים את הפירות והבצל לקערה. מוסיפים מלח, פלפל ומעט מרוטב השמפניה. מערבבים.

4. מפרידים את עלי האנדיב ומוזגים עליהם כשתי כפות מהרוטב. מערבבים היטב בכדי שהרוטב ייספג ויעטוף את העלים.

5. על צלחת שטוחה מניחים את עלי האנדיב, ובתוך החלק השקוע שלהם מניחים את סלט הבורגול והקינואה עם הפירות. לאחר מכן מניחים שכבה נוספת של עלים, ובתוכה שוב מפזרים את התערובת. בקומה האחרונה מניחים בתוך האנדיב פרוסות גדולות של גבינה כחולה חריפה. מפזרים מעט גם סביב לצלחת.

7. טוחנים את כל האגוזים עם מעט סוכר. מפזרים את התערובת מעל לסלט וסביבו. לבסוף, מוזגים מהרוטב על כל רכיבי המנה ומעט מסביב לצלחת. מגישים.


צילום, הפקה ועריכה: ivp - בית הפקות מקוון

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

357 צפיות
מי אנחנו I תנאי שימוש ותקנון האתר  I פרסמו באתר  I צור קשר

בקרו גם ב: אתר רפואת שיניים I אתר מטפלים I משחקים אונליין I חנות קריסטלים