מקרונים שוקולד ללא גלוטן

חייבים משהו מתוק? אלירן מאור דואג לכם למקרונים שוקולד ללא גלוטן שלא תוכלו להפסיק לזלול
צילום: דייזי דיאמנט
המתכון המלא פה V
המרכיבים:
למקרון:
• 200 גרם אבקת סוכר
• 200 גרם אבקת שקדים
• 150 גרם חלבונים (כ-4 ביצים)
• 200 גרם סוכר
• 15 גרם קקאו
לגנאש:
• 250 גרם שוקולד מריר
• 250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-150 מעלות
• מנפים יחד אבקת הסוכר, אבקת שקדים וקקאו, מקפלים בעזרת לקקן לתוך האבקות 75 גרם חלבון (חצי מהכמות)
• במקביל – שמים סוכר בסיר קטן, ממלאים במעט מים, רק שיכסו את הסוכר ולא מעבר, ומרתיחים על אש בינונית, עד שהם מגיעים ל-118 מעלות. חשוב לא לערבב את הסיר ולתת לזה לבעבע לבד
• במיקסר עם וו הקצפה – מקציפים את יתרת החלבונים (75 גרם נוספים) עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה
• כשהסוכר מגיע לטמפרטורה הרצויה – שופכים אותו באטיות על דפנות המיקסר, תוך כדי שהמיקסר עובד. כשכל כמות הסוכר בפנים – מעלים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה - כשמרימים את וו ההקצפה, הקצפת אמורה לעמוד ישר (בשפה מקצועית זהו מרנג איטלקי)
• מקפלים את המרנג יחד עם האבקות שעורבבו עם החלבון, עד לקבלת בלילה במרקם של לבה – כלומר בין נוזלית ליציבה
• מעבירים לשק זילוף ומזלפים עיגולים קטנים על נייר אפייה
• מכניסים לתנור ואופים 15 דקות
• מוציאים מהתנור ומצננים
• בינתיים מכינים את גנאש השוקולד – בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה עד לבעבוע של השמנת – שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לקירור.
• כשהגנאש התייצב והוא במרקם של ממרח – לוקחים כפית ומורחים אותו על הצד השטוח של המקרון. מצמידים מהצד השני עוגיית מקרון נוספת – והכל מוכן!

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

369 צפיות
מי אנחנו I תנאי שימוש ותקנון האתר  I פרסמו באתר  I צור קשר

בקרו גם ב: אתר רפואת שיניים I אתר מטפלים I משחקים אונליין I חנות קריסטלים