טריגליצרידים גבוהים למה גורמים חומצות השומן לאו? עם ד"ר קובי עזרא. http://diet2all.net טריגליצרידים הינם המרכיב העיקרי של השומנים, במזון ואלה הבונים את רקמת השומן בגוף. מקורם העיקרי של הטריגליצרידים הוא במזון. כמות עודפת מנוצלת לאספקת אנרגיה או מושקעת ברקמת השומן. כאשר צריכת האנרגיה במזון עולה על האנרגיה הנדרשת ושכמות הפחמימות והחלבונים במזון עולה על הדרוש, מתקיים בגוף ייצור אנדוגני מוגבר של טריגליצרידים מפחמימות. טריגליצרידים שמקודם במזון נישאים ע"י הכילומיקרונים. נמצאים במזונות מהחי ובשמני דקלים וקוקוס. טריגליצרידים שמקורם בכבד נישאים ע"י באמצעות VLDL. כמותם בדם תלויה הן ע"י אספקתם מהמזון והן ע"י יצור אנדוגני בהתאמה.