גלי שוקולד קפה, מתוך 'מיקי שמו עושה בית ספר' - פרק 5 - קינוחים בצלחת

המצרכים
לגלי שוקולד-טוויל קקאו
60 גרם קמח (1/2 כוס)
15 גרם קקאו (1.5 כפות)
75 גרם אבקת סוכר (2/3 כוס)
75 גרם חמאה מומסת
75 גרם חלבונים (2 חלבונים)
מומלץ להכין שבלונה מנייר יצירה בצורת מלבן 15X2.5 ס"מ
מומלץ להכין 3-2 צינורות פלסטיק בקוטר 2 ס"מ ובאורך 30 ס"מ

לקרמו שוקולד
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
80 גרם חלמונים (2 חלבונים)
40 גרם סוכר (1/4 כוס פחות 1 כף)
250 גרם שוקולד מריר 70% מומס
1 כוס אספרסו

לקציפת מנטה מרעננת
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב קר
25 גרם עלי מנטה/נענע טריים
45 גרם סוכר (1/4 כוס)

לג'לי לימון
40 גרם מיץ לימון
4 עלי מנטה/נענע
גרידה מלימון
200 גרם נפאז'/דקור ג'ל ניטרלי (ניתן לרכישה בחנויות מתמחות)

לקראמבלס קקאו
50 גרם סוכר דמררה (1/4 כוס)
50 גרם קמח (1/3 כוס)
60 גרם אבקת שקדים (2/3 כוס)
1 כף קקאו
60 גרם חמאה רכה
1 כף חמאת בוטנים

אופן ההכנה
1. גלי שוקולד-טוויל קקאו: מנפים לקערה יחד את הקמח ואבקת הקקאו.
2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים ב-200 מעלות במשך כ-5-4 דקות.
5. מיד בסיום האפייה מניחים על 3-2 צינורות פלסטיק כדי לקבל צורה של גלים.
6. קרמו שוקולד: מרתיחים את החלב והשמנת.
7. מערבבים בקערה חלמונים וסוכר. מוסיפים את החלמונים והסוכר לשמנת ולחלב, ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב בלתי פוסק עד להסמכה קלה.
8. מוסיפים את תערובת השמנת לשוקולד המריר המומס, מוסיפים את האספרסו ומערבבים בעזרת בלנדר מוט.
9. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 6 שעות עד לשימוש.
10. לקציפת מנטה: משרים את עלי המנטה בחלב קר וסוכר במשך כ-10 דקות, ומסננים לקערת מיקסר.
11. מוסיפים את השמנת המתוקה. מקציפים. מעבירים לשק זילוף ולמקרר עד לשימוש.
12. ג'לי לימון: מכניסים את כל החומרים למד ליטר קטן ומערבבים בעזרת בלנדר מוט. מעבירים לקערה קטנה.
13. קראמבלס קקאו: מערבבים את כל החומרים יחד במהירות איטית כ-3-2 דקות, עד לקבלת בצק.
14. מניחים חתיכות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפידים להשאיר רווחים. אופים בחום של 150 מעלות כ-20 דקות.
15. הרכבת המנה: מניחים את 2 גלי השוקולד על האריח במרווח 2 ס"מ אחד מהשני.
16. מזליפים בין שני הגלים קרמו שוקולד מריר וקציפת מנטה.
17. מניחים קראמבלס קקאו.
18. מעטרים עם כפית את האריח במעט ג'לי לימון.

תודה! אתה מוזמן לשתף את הסרטון עם חבריך!

לא אהבת את הסרטון הזה. תודה על שהבעת את דעתך!

413 צפיות
מי אנחנו I תנאי שימוש ותקנון האתר  I פרסמו באתר  I צור קשר

בקרו גם ב: אתר רפואת שיניים I אתר מטפלים I משחקים אונליין I חנות קריסטלים